Arbetsprocess

   OBS NY ADRESS -> Vällsta Gårdsväg 2 ( Klicka för karta )

Arbetsprocess


Att investera i ett nytt båtkapell är för dom flesta en stor och långsiktig investering, därför är det viktigt att vi kan möta varje enskild kunds krav och önskemål med hög kvalité och maximal passform.

Att vi jobbar med hög kvalité är naturligt för oss då vårat mål är att leverera kvalité i allt vi gör. Maximal passform kan bara åstadkommas om man mallar och monterar ett kapell på varje kunds båt. Detta garanterar valuta för pengarna!


Först går vi tillsammans med kunden igenom krav och funktionsdetaljer så att vi i samförstånd vet kapellets slutgiltiga utformning. När vi vet detta skall kapellbågarna få sin rätta utformning och placering oavsett om vi använder gamla eller skall tillverka nya bågar. Detta är ett viktigt moment. Ett fel här kan aldrig kompenseras senare.


Nu är det dags för mallningen (se bild). Detta har till uppgift att forma en exakt modell av det kapell som skall levereras. Man applicerar en plast över kapellbågar och formar den så att modellen slutligen får sitt perfekta utförande. Kapelldetaljer så som fönster och dragkedjor ritas direkt på plasten.


Modellen används sedan till tillskärning av duk, fönsterrutor, dragkedjor och andra kapelldetaljer. Sedan så skall allt yrkesmässigt sys samman. Här är det också viktigt med rätt kvalité, inte minst trådkvalité.

Väljer man t.ex. en billigare tråd så förkortas livslängden, fel sömnad kan bl.a. göra kapellet otätt.

När kapellet är färdigsytt så kvarstår ett mycket viktigt arbetsmoment, nämligen korrekt montering. Om monteringen inte följer de krav som tidigare ställts så är risken stor att perfekt passform inte uppnås, och vi pratar om millimeterpassning av varje knäppe på kapellet.


Har du frågor, kontakta oss gärna på e-post eller telefon 0704-888725

Telefon: 0704-888 725     

         

E-mail: kontakt@batskraddarn.se           


Kontakt. Bilder. Integritetspolicy.

Upphämtning och lämning av kapell och dynor kan ev ordnas i Täby / Danderyd / Vallentuna / Upplands Väsby / Sollentuna trakterna